Home » Apparatuur

Apparatuur

De intrathoracale druk kan zowel in rust bij het stilstaande paard als tijdens arbeid gemeten worden. Alle drie systemen kunnen de druk tijdens rust meten maar alleen de Equivent 200 en 300 kunnen de druk draadloos doorsturen naar een smartphone of tablet (de 200) of naar een laptop of PC (de 300). De mogelijkheden voor opslag van het signaal en het later rekenen aan het signaal zijn bij opslag op de PC of laptop groter. Het meetbereik is 40 cm water (+ 10 tot -30).

De Equivent 100 heeft geen interne batterij of accu, de 200 en de 300 wel. Die moeten opgeladen worden met de bijgeleverde lader. Overladen is niet mogelijk. De blauwe led schijnt fel bij laden, als de accu vol is dimt de led. Wanneer de apparaten niet gebruikt worden zal de accu heel langzaam leeg lopen. Het is dus raadzaam om de 200 en de 300 voor ieder gebruik op te laden.

Voor alle drie system geldt dat ze niet onderdompelbaar zijn. Ze kunnen schoongemaakt worden met een vochtige doek maar de drukpoort moet vrij van vloeistoffen en vuil blijven. Op alle systemen zit 2 jaar garantie. Bij openen van de behuizing of bij evident geweld van buitenaf vervalt de garantie.

Equivent 100
Bedraad
Draadloos
Oplaadbare Accu
Laptop of desktop computer
Equivent 100
Equivent 200
Draadloos
Draadloos
Oplaadbare Accu
Smartphone of tablet
Tot 25 meter
Equivent 200